Camerele retractabile, sau pop-up, își fac încet, dar sigur, loc pe piață, iar Oppo ar putea pune una pe laterala telefonului.

Pe măsură ce oamenii își doresc să aibă ecrane care să nu fie întrerupte de vreo crestătură sau perforație în partea superioară, producătorii se întrec în metode diverse pentru integrarea camerelor de selfie-uri.

Una dintre variantele apărute pe piață în ultimul an este cea a unei camere pop-up. Până acum, acest mecanism era integrat în partea superioară a telefonului, așa cum probabil ți se pare și ție cel mai la îndemână. Totuși, Oppo pare să vrea să-și aducă amprenta personală asupra acestui design, astfel că ai putea avea parte de un telefon cu cameră pop-up pe laterală.

Un brevet înregistrat recent de către Oppo la CNIPA (Administrația Națională pentru Proprietate Intelectuală din China), arată un prim design pentru o cameră pop-up așezată lateral.

Brevetul sugerează că mecanismul motorizat este așezat pe partea dreaptă a telefonului. Mai mult, având în vedere designul, atunci când nu folosești camera, aceasta se așează în mod potrivit pe spatele telefonului, alături de celelalte două camere ale smartphone-ului.

Tot pe partea dreaptă a telefonului pare să fie și butonul de pornire al dispozitivului, în timp ce partea stângă este rezervată butoanelor de volum și slotului pentru cartelă SIM. În partea de jos, apar difuzorul, un conector Type-C și un jack de căști.

Desigur, vorbim despre un brevet, iar când vine vorba de acestea, e bine să ne reamintim că majoritatea nu văd vreodată lumina zilei, dar sunt înregistrate oricum de companii, pentru a-și proteja diverse idei răzlețe apărute la un moment dat.

Cu toate acestea, spre deosebire de cele patru camere propuse de Vivo, acest design pare mult mai la îndemână, mai ales că deja avem de-a face cu telefoane cu camere pop-up disponibile comercial.