PlayStation 5 este, probabil, cea mai anticipată consolă de jocuri video, însă prețul acesteia este, în continuare, un mister.

Sezonul sărbătorilor de anul acesta va fi unul foarte încântător dacă ești pasionat de jocuri video. Probabil că ar trebui să începi deja să pui niște bani la saltea, mai ales dacă vrei să faci un upgrade către un PlayStation 5. Și totuși, cam câți bani ar trebui să economisești dacă vrei să îți cumperi o astfel de consolă? Greu de zis.

În cadrul evenimentului de prezentare a realizărilor financiare pentru 2019, Sony a răspuns la întrebarea vizavi de prețul PS5. Oficialii companiei au declarat că prețul va fi influențat de mai mulți factori, mai ales de către competitori. Aici, firește, e vorba despre Xbox Series X, care nu are un preț stabilit, de asemenea.

”E foarte dificil să vorbim despre preț în acest moment. În funcție de prețul pe care îl vom alege, va trebui să determinăm și tipul promoțiilor și reclamelor pe care le vom avea și cât suntem dispuși să plătim pentru acestea. E o chestiune de balans”, a declarat Hiroki Totoki, CFO-ul Sony Entertainment.

Totuși, Totoki îi asigură atât pe fani, cât și pe investitori, că prețul va fi atât pe placul fanilor, cât și pe cel al investitorilor.

PlayStation 5 vine la timp pentru a înlocui PS4

În comparație. PlayStation 4 s-a lansat în 2013 cu un preț de 400 de dolari. Xbox One, care venea și cu un Kinect la vremea respectivă, a intrat pe piață cu un preț de lansare de 500 de dolari.

Noul PlayStation 5 apare în momentul în care vânzările de PS4 au intrat de ceva vreme pe o pantă descendentă. De sărbătorile trecute, s-au vândut 6,1 milioane de console, o scădere cu 25% de la an la an. În total, consola a vândut 108,9 milioane de unități, fiind a doua cea mai de succes consolă de jocuri video din istorie. Coroana rămâne tot în ograda Sony, având în vedere că PS2 s-a vândut în 150 de milioane de exemplare.