Sony s-ar putea vedea pusă într-o situație dificilă, având în vedere costurile de producție pentru viitoarea consolă PlayStation 5.

Xbox Series X și PlayStation 5 sunt următoarele console de jocuri video pe care Microsoft și Sony le au în lucru. Japonezii au de gând să își mențină supremația și, de aceea, ar avea de gând să lanseze PS5 la un preț ceva mai mic decât Xbox.

Din păcate, experiența consolelor din generația actuală nu poate fi neapărat luată ca referință de către Sony. Deși au reușit să lanseze PlayStation 4 la un preț cu 100 de dolari mai mic decât Xbox One, lucrurile par să nu stea la fel și de data aceasta.

Aparent, prețurile pentru componentele consolei sunt destul de mari, iar costul de producție pentru PS5 ajunge la aproximativ 450 de dolari. Astfel, prețurile de vânzare vor fi și ele afectate.

Pare că memoriile NAND și DRAM costă cel mai mult, deoarece componentele sunt căutate și de producătorii de telefoane. În plus, Sony plătește o sumă foarte mare pentru sistemul de răcire al consolei.

PlayStation 5 – costuri mari, marje de profit mici

PlayStation 4 a costat 399 de dolari la lansare, iar costurile de producție ar fi ajuns la aproximativ 381 de dolari. Cu toate acestea, extrapolarea nu e tocmai ușoară de această dată, având în vedere multele diferențe între cele două generații de console.

Și totuși, prețul final de vânzare ar putea să nu fie unul cu adevărat exagerat. De obicei, consolele se vând cu profituri foarte mici, pentru că producătorii recuperează oricum banii investiți din jocuri și din subscripțiile vândute. Cel mai important factor va fi, probabil, intenția mai mare sau mai mică a Sony de a-și surclasa rivalii.

În cea mai recentă întâlnire cu investitorii, Hiroki Totok a declarat că Sony nu este pregătită să discute public prețul PlayStation 5. Pare că japonezii vor să se țină are și să aștepte ca Microsoft să anunțe primii premul consolei lor.