Poco e un brand creat de Xiaomi. A început în 2019, cu telefonul Pocophone F1. În februarie, va fi lansat primul telefon sub noua marcă. Și măcar va avea două sau trei calități importante.

Pe 4 februarie, Xiaomi va lansa Poco X2. E un telefon care să continue ceea ce a încercat compania să facă în 2019 cu Pocophone F1. Succesul acelui model a determinat producătorul să creeze o marcă separată și să vândă telefoane ieftine care livrează excelent la câteva capitole.

În cazul Poco X2, calitățile ar fi: ecranul de aproape 6,7 inci Full HD+ cu rată de refresh 120 Hz, baterie de 4.500 mAh și două camere foto (20 și 12 megapixeli). Altfel, va fi un alt telefon ieftin cu Android (eventual ultima versiune) pe care l-ai putea ignora.

Poco X2 ar putea fi un telefon Redmi reîmpachetat

Până la lansare, Poco X2 a fost listat deja, cu o pagină de prezentare, de magazinul online indian Flipkart. Prețul n-a fost dezvăluit, dar îl poți aștepta la circa 400-500 de dolari. Eventual, ceva mai scump în Europa (și, implicit, în România).

Dincolo de a avea un ecran cu rată mare de refresh și-o baterie mare, Poco X2 ar fi construit de Xiaomi pe modelul Redmi K30. Ar avea mai puține camere foto, un ecran un pic diferit, dar în esență ar fi același telefon. Ceea ce nu vom ști decât după lansare, când va fi dezasamblat.

Cu toate acestea, ar trebui să urmărești marca Poco în 2020, dacă vei dori un telefon ieftin care măcar nu te dezamăgește la câteva capitole. Modelul de acum, X2, măcar va avea un acumulator mare, ecranul bun și prețul mic. Și, dat fiind succesul Pocophone F1, piață pentru așa ceva încă există. În timp, Poco ar putea deveni o alternativă la telefoane Huawei Lite, Honor sau Vivo și Oppo, cu modelele mai ieftine.