Ecranele cu rată de refresh ridicată devin din ce în ce mai populare, iar RedMagic 5G e primul telefon ce îți oferă o rată de reîmprospătare de 144Hz.

Pe măsură ce alte componente încep să nu mai ofere salturi de performanță semnificative, producătorii se orientează către alte variante prin care pot ieși în față. Ecranele cu rată de refresh ridicată sunt, în prezent, un astfel de punct de exploatat.

RedMagic, o divizie a celor de la Nubia, care la rândul lor sunt un sub-brand al celor de la ZTE, a pregătit cel mai nou telefon de gaming pentru precomenzi. Punctul forte al vânzării: rata de refresh de 144Hz.

Ce mai oferă telefonul pe lângă această rată de împrospătare? Desigur, un panou OLED de dimensiuni mari, de 6,65 inci, cu rezoluție Full HD.

Iar dacă te interesează și celelalte specificații, poți fi sigur că nu e ceva între ele care să te lase la greu. Ai procesor Snapdragon 865 cu modem 5G, iar alături de acesta ai și până la 12 GB de memorie RAM LPDDR5. Pe partea de stocare, ai 256 GB de spațiu. Bateria e de 4.500 mAh, ai acces la încărcare rapidă, dar nu și la încărcare wireless.

Dacă ești interesat de un telefon de gaming, probabil că nu te interesează foarte tare camera foto. Totuși, telefonul nu te lasă la greu nici la acest capitol, oferindu-ți un sistem de camere foto triple. Unul dintre senzori este Sony IMX686, cu dimensiunea de 64 de pixeli. Mai ai și jack de căști, dar și difuzoare stereo. S-ar putea să nu fii foarte impresionat de personalizarea sistemului Android 10, însă.

Telefonul costă 579 de dolari în varianta cu 8 GB de memorie RAM și 128 GB de stocare, sau 649 de dolari pentru 12/256 GB. Vânzarea clasică începe pe 21 aprilie.