Se pare că un producător de roboți le-a pus gând rău maeștrilor pizzari, având în vedere noul robot dezvăluit la CES 2020.

Automatizarea pare că o să ajungă chiar în toate domeniile de activitate, având în vedere că în viitor, s-ar putea ca până și pizza pe care o primești pe farfurie, la restaurant, să fie produsă de un robot.

Picnic, o companie din Seattle, a dezvăluit la CES 2020 un robot care îți poate produce o pizza cu minimum de interacțiune din partea unui asistent uman. Clayton Wood, CEO-ul companiei, susține că robotul poate pregăti 300 de pizze de 30 de centimetri pe oră, la capacitate maximă. În comparație, o pizzerie obișnuită ar putea produce 250 de pizze într-o zi întreagă de lucru.

La CES 2020, compania chiar i-a îmbiat pe vizitatorii standului cu pizza produsă pe loc, după o rețetă relativ simplă. Asta deoarece Picnic a dorit ca oamenii să știe cât de bună poate fi, de fapt, o pizza creată de un robot. Cu toate acestea, creatorii robotului spun că rețeta poate fi personalizată în funcție de nevoile fiecărui client. Robotul este creat din trei părți, având o ”linie de asamblare”, pe care acesta așează un blat de pizza deja pregătit, adaugă topping-urile dorite iar apoi coace pizza la specificațiile dorite.

Desigur, ne gândim deja cum un astfel de robot ar putea lăsa oameni fără locuri de muncă. Totuși, această industrie duce o lipsă acută de muncitori calificați, la nivel global, iar un asemenea robot ar putea fi, mai degrabă, un ajutor decât un înlocuitor.

Cei de la Picnic susțin că s-au orientat îndeosebi către consistență. CEO-ul companiei a declarat că acest factor este unul mai important pentru potențialii cumpărători ai robotului decât reducerile de costuri pe care le-ar avea cu o asemenea mașinărie. Wood este de părere că robotul ar putea deveni disponibil până la finele anului.