Divizia de telefoane mobile a Samsung are un nou lider, iar acesta vine cu planuri destul de serioase pentru companie.

DJ Koh, al cărui nume ți-e siguranță cunoscut, după ce acesta a fost liderul diviziei de telefonie mobilă timp de patru ani, ”avansează în grad”, iar locul său este luat de Roh Tae-moon.

Cu toate că, de obicei, această schimbare avea loc în decembrie, ceva probleme legale în Coreea de Sud au făcut ca noile numiri să aibă loc acum, în ianuarie. Cei trei co-CEO ai Samsung Electronics rămân pe pozițiile lor, dar se petrec schimbări în diviziile companiei.

Cea mai importantă schimbare are loc la divizia de telefoane, care a fost preluată de Roh Tae-moon, ce îl înlocuiește pe DJ Koh. Acesta, la rândul său, a preluat șefia Samsung Mobile în decembrie 2015, de la J.K. Shin.

Roh Tae-moon ar putea duce telefoanele Samsung la un nou nivel

Roh Tae-moon e un membru respectat al companiei, fiind alături de Samsung de peste 20 de ani. Până acum, a fost numărul doi în divizia de mobile, desigur, sub șefia lui DJ Koh.

Koh nu pleacă nicăieri, desigur; acesta rămâne CEO al diviziei de IT și comunicații mobile.

Tae-moon este un expert în inginerie, fiind perfecționist când vine vorba de telefoane. A condus dezvoltarea seriei Galaxy, ca specialist în cadrul proiectului. Samsung afirmă că, pe măsură ce competiția din piață devine mai acerbă, Tae-moon va revitaliza organizația cu strategii noi.

Cei care îl cunosc pe Tae-moon spun că acesta este întotdeauna decisiv și ar putea lua decizii bruște pentru a răspunde dinamicii în schimbare din piață, astfel ca Samsung să rămână lider de piață. Huawei se apropie de compania sud-coreeană, astfel că unul din scopurile lui Tae-moon, dacă nu chiar țelul principal este acela de a nu lăsa compania chineză să ajungă pe primul loc.

Cel mai probabil, prima apariție publică de anvergură a noului șef al diviziei de mobile va fi pe 11 februarie, când Samsung Galaxy S20 și telefonul pliabil al companiei vor fi dezvăluite.