Samsung pare că are planuri mari pe segmentul foto, astfel că ar fi început să lucreze la un senzor foto de 64 de megapixeli.

Cu toate că noile camere foto de pe telefoanele Samsung nu mai sunt capete de afiș în ceea ce privește topurile DxOMark, producătorul se poate mândri cu reușitele obținute.

Compania a pregătit un senzor de 64 de megapixeli pentru a-l surclasa pe cel al Sony, de 48MP. Anul trecut, un nou senzor, de 108 megapixeli, a fost dezvăluit, iar ulterior a ajuns pe Samsung Galaxy S20 Ultra.

Există chiar și informații conform cărora Samsung are de gând să creeze un senzor foto de 600 de megapixeli.

Până acolo, însă, informațiile arată că sud-coreenii au reușit deja să creeze un senzor ISOCELL de 150 de megapixeli, iar acum lucrează la unul de 250 de megapixeli. Deși specificațiile acestuia sunt necunoscute, e probabil ca acesta să aibă o dimensiune de 2,5 centimetri sau chiar mai mare. Asta îl va face improbabil de montat într-un smartphone.

Cel mai probabil, compania ar putea folosi tehnologia pixel binning 9-în-1, astfel că ar senzorul ar putea să ofere cadre finale de 27 de megapixeli.

Firește, senzorul ar putea să ajungă și în telefoane, însă asta depinde de reușitele în materie de comprimare a dimensiunilor.

Samsung vrea senzori de 600 de megapixeli

În cadrul unui material editorial publicat pe site-ul Samsung, Yongin Park, șeful Sensor Business Team, a dezvăluit în premieră faptul că planurile țintesc spre un senzor care să aibă nu mai puțin de 600 de megapixeli. Acesta ar urma să fie capabil de a oferi chiar mai multe detalii decât ar putea surprinde ochiul uman.

Conform lui Park, ochii noștri au echivalentul unei rezoluții de aproximativ 500 MP. Scopul echipei care lucrează sub conducerea sa este să creeze senzori care pot să ofere mai mult de atât. Desigur, acești senzori vor fi destinați multor aplicații unde e nevoie de o asemenea precizie, iar telefoanele ar putea să fie chiar printre ultimele care să beneficieze de o astfel de tehnologie.