Samsung Galaxy Fold 2 a fost dezvăluit și arată promițător

Samsung Galaxy Fold 2 nu mai e un secret, însă noile imagini și un videoclip concept îți prezintă toate aspectele telefonului.

Samsung Galaxy Fold nu a fost chiar succesul la care se aștepta compania, cel puțin nu în faza inițială a lansării. Multe dispozitive lansate atunci au reușit să crape, literalmente, iar Samsung a rechemat telefoanele în fabrică. Inițial, compania își propusese să vândă un milion de astfel de dispozitive. Cifra a fost revizuită în jos, iar la CES 2020, DJ Koh, CEO-ul Samsung, a anunțat că au fost vândute 500.000 de unități.

Având în vedere prețul de 2.000 de dolari pentru telefon, Samsung a obținut venituri de un miliard de dolari în urma vânzărilor. Cu siguranță, compania e încă departe de a-și recupera banii investiți în cercetarea pentru smartphone, dar cu siguranță Samsung Galaxy Fold 2 va fi mai ieftin decât predecesorul.

Desigur, nu încă suficient de ieftin cât să ni-l permitem cu toții, dar trebuie să ținem cont că piața dispozitivelor pliabile e încă incipientă, puțini producători având curajul și resursele să lanseze astfel de smartphone-uri.

Între timp, aflăm și câte ceva despre specificațiile telefonului, care ar urma să aibă un procesor Snapdragon 855, la fel ca originalul Galaxy Fold. Camera frontală va fi una de 10 megapixeli, cel mai probabil, aceeași de pe Galaxy Note 10.

E o șansă foarte mare ca telefonul să aibă un preț decent, poate nu accesibil tuturor. Totuși, s-ar putea ca prețul să nu fie încă înjumătățit față de modelul original.

Ajungem, în curând, la a doua generație de dispozitive pliabile, ir viitorul pare unul destul de interesant. Rămâne de văzut, însă, cât de mare va fi rata de adopție în viitor a telefoanelor, care par în continuare destul de fragile. Poate că nici utilitatea lor nu e încă foarte evidentă, dar timpul și-ar putea spune cuvântul.