Samsung a confirmat că noile telefoane flagship, Galaxy Note 20 și Galaxy Fold 2, vor respecta programul obișnuit al lansărilor.

Deja nu mai e un secret pentru nimeni faptul că telefoanele Samsung Galaxy Note sunt lansate în a doua parte a verii, cu ceva timp înainte ca Apple să își lanseze noile iPhone-uri. Așadar, a prezice că noul Note 20 va apărea în august, să zice, nu e ceva care să surprindă prea tare.

Totuși, având în vedere situația prin care întreaga planetă trece în prezent, pe fondul pandemiei de coronavirus, o amânare a unei lansări n-ar surprinde pe nimeni. Cu toate acestea, Samsung confirmă că merge înainte, iar că lansarea lui Note 20, dar și cea a lui Galaxy Fold 2, nu vor întâmpina probleme.

Compania e foarte conștientă de incertitudinile de la nivel global legate de criză; totuși, nu are intenția de a schimba în mod profund calendarul lansărilor pe care le mai are pregătite pentru 2020, mai ales în cazul telefoanelor de top.

Samsung a confirmat că noile telefoane pe care le va lansa vor ridica ștacheta în gama de smartphone-uri ultra-premium. În mod interesant, compania nu sugerează că această afirmație înseamnă că va aduce ceva revoluționar odată cu noile telefoane, ci mai degrabă că e un fapt care se întâmplă an de an.

Poate că afirmația vrea să dovedească și faptul că Samsung rămâne impasibilă la efectele epidemiei, cel puțin pe termen scurt.

Până acum, au apărut ceva informații mai mult sau mai puțin vagi despre noile telefoane. Exista posibilitatea ca Note 20 și Fold 2 să fie dezvăluite separat, pentru a maximiza popularitatea fiecăruia dintre acestea, însă cel mai probabil vorbim de o lansare comună. De asemenea, sunt șanse foarte mari ca noul eveniment Unpacked, pregătit pentru august, să fie desfășurat în întregime online, având în vedere pandemia și riscurile adunărilor cu multe persoane.