Samsung Galaxy S20 ar urma să fie noul flagship al producătorului sud-coreean, asta în urma unei surprinzătoare schimbări de numerotare a seriei.

Acum un deceniu, în iunie 2010, Samsung aducea pe piață primul telefon din seria Galaxy S, chiar modelul cu același nume. Acum avem deja modelele din seria S10, iar Samsung s-a ținut de treabă și nu a omis vreun număr, așa cum au mai avut obiceiul s-o facă alte companii, între care Apple și Microsoft.

Totuși, pentru că totul este supus la schimbare, mai devreme sau mai târziu, e timpul și pentru seria de flagship-uri a Samsung să treacă prin această transformare. Cu toții ne așteptam să vedem telefoanele Galaxy S11 la început de 2020, însă pare că producătorul sud-coreean are alte planuri, nu neapărat cu telefoanele în sine, ci cu numele acestora.

Ice Universe, cunoscut pentru leak-urile vizavi de Samsung, posta înainte de Crăciun un mesaj relativ criptic, despre faptul că 20 e un nou început. Vorbea ulterior despre faptul că acesta este semnalul că viitoarele telefoane vor purta numele de Samsung Galaxy S20.

Câteva zile mai târziu, cei de la publicația germană WinFuture au întărit acest zvon și susțin că nu vom avea de-a face cu Galaxy S11 în acest an. Astfel, 2020 ne aduce Samsung Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra. Lipsește, într-adevăr, o variantă succesoare pentru actualul S10e, un telefon cu dimensiuni reduse și ecran plat, preferat de cei ce caută un flagship ceva mai simplu.

Noile Galaxy S20 vin cu ecrane de 6,2, 6,7 și 6,9 inci, destul de mari, în timp ce pe partea de conectivitate, ne putem aștepta la variante 4G și 5G pentru cele mai ieftine modele. S20 Ultra, în schimb, ar urma să fie un telefon disponibil doar în variantă 5G.

De lansarea noilor Samsung Galaxy S20 nu ne mai desparte foarte mult timp, așa că vom afla destul de curând dacă producătorul alege, într-adevăr, o nouă formulă pentru numerotarea telefoanelor.

Imagine via whathifi.com.