Samsung Galaxy S20 Ultra este un smartphone de top, așa că e mai mult decât evident că și ecranul acestuia este pe măsură.

Ecranele telefoanelor de top reușesc să stabilească, de la an la an, noi recorduri în materie de calitate a ecranelor. Asta se întâmplă datorită progreselor făcute pe partea display-urilor OLED. Aceasta este îmbunătățită constant și este prezentă pe un număr crescând de smartphone-uri. În paralel, tehnologia LCD pare că a intrat într-un con de umbră și probabil că nu va mai recupera.

Cei de la DisplayMate au luat în primire noul Samsung Galaxy S20 Ultra pentru a testa ecranul, iar rezultatele sunt deloc surprinzătoare. Noul display a reușit să stabilească 12 noi recorduri în materie de calitate, devenind astfel ecranul pe care îl vrei pentru un telefon dacă ești în căutarea perfecțiunii.

Noul panou AMOLED al Samsung Galaxy S20 Ultra a reușit, spre exemplu, să atingă cea mai mare luminozitate maximă, cu 1342 nits, dar are și cea mai mică reflexie a display-ului, de doar 4,4%. Astfel, ai de-a face cu un telefon numai bun chiar și când îl vei folosi în condiții de lumină naturală, în soare.

Noul ecran are și cea mai mare acuratețe a culorilor înregistrată până acum, dar și cea mai înaltă precizie a contrastului de imagine. Are și cea mai înaltă luminozitate a întregului ecran pentru smartphone-urile cu display OLED – 828 nits.

Dacă ar fi să compari telefonul cu Galaxy S10, ecranul noului S20 Ultra reușește să se facă remarcat mai ales în câteva zone importante. Are o suprafață cu 23% mai mare, are o rată de refresh mai mare, dar și o vizibilitate mai bună în lumină naturală.

Dacă vrei să afli toate noutățile cu privire la ecranul lui S20 Ultra și să descoperi singurul capitol unde era loc de mai bine, poți consulta întregul raport al celor de la DisplayMate.