Deși are o cameră foarte bună, Samsung Galaxy S20 Ultra a fost învins de patru producători chinezi în testele DxOMark.

Noul S20 Ultra are o cameră foto nouă și puternică, iar odată cu dezvăluirea telefonului, am văzut cu toții cam ce poate să facă. Samsung are atât de multă încredere în aceste camere, încât transmisiunea live a evenimentului de lansare a fost realiată cu ajutorul telefoanelor.

Cu toate acestea, chiar dacă avem de-a face cu o cameră exemplară din punct de vedere al specificațiilor, pare că lucrurile nu sunt chiar atât de bune în realitate. Cei de la DxOMark au testat recent capacitățile camerei foto, iar punctajul, deși bun, e departe de a fi cel mai bun.

Samsung Galaxy S20 Ultra, abia pe locul 7 în topul DxOMark

Galaxy S20 Ultra a reușit să obțină 122 de puncte. E un scor mare, într-adevăr, însă e suficient de mic încât telefonul să rămână doar pe locul 7 în topul celor de la DxOMark. În fața telefonului sud-coreean se regăsesc branduri chinezești: Huawei, Honor, Oppo și Xiaomi.

Cei care au testat telefonul au lăudat expunerea bună a imaginilor, culorile și detaliile surprinse, dar și efectul de bokeh din modul portret. Au existat și minusuri, însă, cum ar fi autofocalizarea lentă în condiții de lumină slabă, probleme cu zoom-ul la distanță mică, dar și cadre de noapte care lasă, totuși, de dorit.

S20 Ultra a fost lăudat și pe partea de video, pentru zgomot redus în general, culori vii în condiții de lumină naturală și stabilizare optimă. Există probleme cu detaliile surprinse în lumină slabă, dar și ceva probleme cu efectele asupra mișcării când filmezi în interior.

Per total, Samsung Galaxy S20 Ultra are 132 de puncte la capitolul foto și 102 la cel video, iar scorul final este de 122. 

Liderul este Huawei P40 Pro, cu 128 de puncte, urmat de Honor 30 Pro+, cu 125 de puncte. La egalitate, cu 124 de puncte se află Oppo Find X2 Pro și Xiaomi Mi 10 Pro, în vreme ce Huawei Mate 30 Pro 5G are 123 de puncte. Același scor cu S20 Ultra a obținut Honor V30 Pro, 122 de puncte.