Samsung Galaxy Z Flip a fost confirmat în cel mai ciudat fel de până acum

E ca un telefon cu clapetă, dar actualizat pentru 2020.

Nu mai putem zice acum că Samsung Galaxy Z Flip e o surpriză. Totuși, compania abia așteaptă să vorbească despre el, să-l arate și să-l cumperi. Pe scurt, nu a mai avut răbdare o zi și l-a prezentat la premiile Oscar.

Galaxy Z Flip e o abordare nouă din partea companiei pentru telefoanele pliabile. E ca un telefon cu clapetă, dar actualizat pentru 2020. Și se pare că a fost suficient de bună ideea cât să-i inspire și pe alții, cum ar fi Alibaba. Galaxy Z Flip va fi prezentat oficial abia pe 11 februarie, odată cu Samsung S20.

La premiile Oscar a fost însă o altă surpriză. Galaxy Z Flip a apărut în timpul transmisiunii sub forma unei reclame. Și în aceasta sunt punctate câteva dintre trăsăturile cheie ale telefonului, cum ar fi că poți răspunde la apeluri cât e închis și că are acel mod de folosire și la 90 de grade.

Samsung Galaxy Z Flip nu te dă pe spate cu specificații, ci cu design

Ca specificații ai putea spune lejer că Galaxy Z Flip e un telefon din 2019. Ceea ce nu-i departe de adevăr, dat fiind că atunci a fost dezvoltat de companie. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 855+, are 8 GB memorie RAM, 256 GB spațiu de stocare și n-are suport pentru card microSD.

Ecranul, cea mai importantă componentă, e unul de 6,7 inci Full HD+ pliabil la jumătate. Bateria, iar acesta ar putea fi un minus, are doar 3.300 mAh.

O parte dintre aceste specificații vor fi îmbunătățite considerabil cu a doua generație pe care o vom vedea în cam un an. Deocamdată, Samsung Galaxy Z Flip e un concept care se întrece atât cu alternativele altor companii, cât și cu Galaxy Fold. Care design va rezista mai bine în timp și, mai precis, care e mai util? Cel puțin Flip îți aduce aminte de telefoanele din anii ’90, cum face Motorola cu Razr.