Samsung Galaxy Z Flip urmează să fie prezentat odată cu Samsung S20. E pliabil, dar nu ca Fold. E scump, dar nu la fel de scump ca Fold. Și ar putea fi mai util decât primul telefon pliabil al companiei.

Numele „Galaxy Z Flip” nu-i confirmat. E complicat și vag intuitiv. Poate rămâne doar la Galaxy Flip. Independent însă de nume, telefonul se remarcă prin design. În loc să fie pliabil pe verticală, ca Fold, acesta se va plia la mijloc, pe orizontală, ceea ce în esență îl transformă într-un telefon cu clapetă.

Ce preț va avea Samsung Galaxy Z Flip? – În Statele Unite ale Americii, telefonul ar urma să fie lansat, exclusiv în primă fază, în rețeaua AT&T la 1.400 de dolari. În Europa, dacă va ajunge în aceeași perioadă, te poți aștepta la un preț de 1.400 euro.

Cu cine va concura Samsung cu noul telefon pliabil?

Designul pe care l-a ales Samsung acum pentru Galaxy Z Flip ar putea deveni o trăsătură a acestor dispozitiv. Motorola Razr deja există și costă aproximativ la fel de mult. Totodată, există și un concept pentru Nokia care-i fix la fel.

În timp ce primele telefoane pliabile de la Samsung și Huawei au mizat pe plierea pe verticală, dispozitivele de tip Flip ar putea fi cele preferate de public. Acestea sunt, în esență, telefoane, în timp ce Galaxy Fold e mai mult o tabletă. Sigur, ecranul e mai mare, dar pierzi factorul de ergonomie.

În altă ordine de idei, Samsung va prezenta pe 11 februarie seria Galaxy S20. Cel mai scump model ar ajunge la 1.300 de euro. Și de banii ăștia cumperi o cameră foto de 108 megapixeli, cel puțin 12 GB memorie RAM și aproape o utopică baterie de 5.000 mAh. În ceea ce privește ecranul, va fi premium: 6,9 inci Dynamic AMOLED cu rată de refresh 120 Hz.