Samsung are de gând să intre pe teritoriul telefoanelor cu cameră foto pop-up, având în vedere cele mai noi imagini apărute pe internet.

În ultimii ani, producătorii au experimentat cu diverse design-uri pentru ecrane, astfel încât să îți ofere cât mai mult spațiu util, dar și o experiență mult mai imersivă de folosire a smartphone-ului.

Valul telefoanelor cu notch a început să treacă, fiind urmat și de cel al perforațiilor în ecran, introdus de Samsung. Producătorii încearcă acum să îți ofere ecrane fără margini și fără o cameră foto frontală care ”să-ți stea în drum.”

samsung galaxy camera pop-up 1

Camerele foto integrate în ecran încă nu sunt o tehnologie bună de pus în practică, așa că avem alternativa camerelor de tip pop-up, care însă n-au fost foarte populare.

Samsung n-a lansat un astfel de telefon până acum, însă pare că, deși popularitatea acestui tip de hardware e în scădere, compania va miza pe acesta .

În câteva imagini render apărute de la tipsterul @OnLeaks, vedem un Samsung Galaxy care are un ecran fără notch, fără perforații și fără vreun alt fel de element care să te distragă. Camera foto frontală dispare din peisaj și este integrată într-un mecanism pop-up.

samsung galaxy camera pop-up 2

Da, Samsung Galaxy A80 are tot un fel de cameră pop-up, însă mecanismul este total diferit, astfel că telefonul se bazează pe aceeași cameră și pentru spate, dar și pentru față.

Actualul model, încă necunoscut, folosește sistemul deja clasic de integrare a camerei pop-up, pe care poate l-ai văzut pe OnePlus 7 Pro, pe Realme X, sau pe Honor 9X, printre multe altele.

Telefonul ar urma să aibă un senzor de amprentă pe spate, iar în apropierea sa apare și un aranjament de camere foto triple. Smartphone-ul are și conectivitate USB-C, dar renunță la jack-ul de căști de 3,5 mm. Diagonala ecranului ar urma să fie de 6,5 inci.

Alte detalii despre acest Samsung nu avem, dar probabil în următoarele săptămâni vor apărea și noi informații.