CES 2020 se anunță a fi un eveniment foarte interesant, mai ales având în vedere că Samsung Neon, omul artificial, va fi dezvăluit aici.

Samsung a înregistrat recent un nou cont de Twitter pentru un proiect al companiei, denumit Neon, iar conform mesajelor de aici, pare că vom avea de-a face cu dezvăluirea unui om artificial în cadrul CES 2020. Dezvăluirea ar urma să aibă loc marți, 7 ianuarie 2019, la 10:00, ora României.

Atât site-ul oficial pentru Samsung Neon, cât și paginile de pe rețelele sociale sunt destul de vagi când vine vorba de detaliile proiectului. Ce e clar este că Neon nu reprezintă un fel de upgrade pentru Bixby, asistentul cu AI al Samsung, ce rivalizează cu Google Assistant, Siri și Alexa.

Însăși descrierea oficială a proiectului este ”om artificial”, așa cum se confirmă prin acest mesaj postat pe Twitter. Pare că Neon va fi capabil să comunice în mai multe limbi, deoarece există imagini promoționale pe contul de Twitter în engleză, chineză, spaniolă și nu numai.

Și totuși, ce vrea să fie Neon? Încă nu știm cu certitudine, dar mai e destul de puțin timp până vom afla. E o șansă foarte mare să vorbim despre un software cu inteligență artificială destul de avansat, care va avea înfățișarea și capacitatea de comunicare a unui om.

Imaginile promoționale de pe contul de Twitter al Samsung Neon prezintă oameni de diverse etnii (despre care, din nou, nu avem vreo idee dacă există sau sunt generați artificial). Astfel, ne putem imagina că Neon poate fi exact tipul de om pe care ți-l dorești în vederea interacțiunilor.

Cel mai probabil, Samsung ne va face o demonstrație a unei entități non-umane bazate pe AI, cu care vom avea, în sfârșit, capacitatea de a comunica în mod natural. Nu pare că Neon va fi întrupat de un robot, însă, ci va fi limitat la un ecran clasic.