Samsung are planuri mari în ceea ce privește domeniul foto, iar între acestea se numără și un senzor de 600 de megapixeli.

Când vine vorba de camerele foto pentru telefoane, Samsung este unul dintre producătorii de referință în prezent. Compania vrea să ducă lucrurile și mai departe și să se distanțeze de competitori, iar pașii pe care i-a făcut deja în această direcție sunt promițători.

Sud-coreenii au fost primii care au adus un senzor de 64 de megapixeli, dar și unul de 108 megapixeli pe un smartphone, însă aceștia ar putea fi eclipsați în viitor.

Senzori mai sensibili decât ochiul uman

În cadrul unui material editorial publicat pe site-ul Samsung, Yongin Park, șeful Sensor Business Team, a dezvăluit în premieră faptul că planurile țintesc spre un senzor care să aibă nu mai puțin de 600 de megapixeli. Acesta ar urma să fie capabil de a oferi chiar mai multe detalii decât ar putea surprinde ochiul uman.

Conform lui Park, ochii noștri au echivalentul unei rezoluții de aproximativ 500 MP. Scopul echipei care lucrează sub conducerea sa este să creeze senzori care pot să ofere mai mult de atât. Desigur, acești senzori vor fi destinați multor aplicații unde e nevoie de o asemenea precizie, iar telefoanele ar putea să fie chiar printre ultimele care să beneficieze de o astfel de tehnologie.

Crearea unui senzor de 600 MP n-ar trebui să fie problema reală. Ce vor avea de rezolvat, de fapt, inginerii, va fi redimensionarea senzorului astfel încât acesta să aibă o dimensiune suficient de mică încât să încapă într-un telefon. O variantă este reducerea mărimii pixelului; senzorii HM1 și HMX au pixeli de 0,8 micrometri și până recent au fost cei mai mici disponibili. Tot Samsung a ridicat ștacheta și a oferit un senzor cu pixeli de 0,7 μm. Inginerii sunt încrezători că pot oferi ceva și mai bun de atât.

Yongin Park nu a oferit detalii despre când am putea vedea un astfel de senzor, dar având în vedere cum evoluează piața, e posibil ca acesta să sosească mai curând decât ne așteptam.