Vestea că mai sunt lansate în prezent telefoane cu baterie detașabilă te-ar putea surprinde, iar modelul actual vine de la Samsung.

Nu toate telefoanele pe care le aduce Samsung pe piață au parte de lansări majore, așa cum se întâmplă cu modelele de top, precum viitorul Galaxy S20. Mai sunt alte câteva modele care au parte de lansări anunțate, însă multe dintre telefoane ajung pe piață și… cam atât.

Este cazul și unuia dintre cele mai noi telefoane Samsung, un model rugged de data aceasta, rezistent la multe dintre șocurile care ar sparge în zeci de bucățele un smartphone obișnuit. Vorbim despre modelul XCover Pro, un succesor pentru modelul XCover 4, care a fost lansat în 2017. Astfel, era lesne de înțeles că era nevoie de un upgrade în seria telefoanelor ultra-rezistente.

Telefonul are un design destul de modern și vine cu un ecran LCD de 6,3 inci, cu raport de aspect de 20:9. Ecranul răspunde la comenzi chiar și dacă ai mâinile ude sau dacă porți mănuși.

La interior, telefonul are un procesor Exynos 9611, alături de 4 GB de RAM și 64 GB de spațiu de stocare. Bateria are o capacitate destul de bună, de 4.050 mAh, fiind compatibilă cu încărcarea rapidă de 15 W.

Camerele foto sunt și ele destul de bune, o wide-angle de 25 MP și un senzor ultra-wide de 8 MP. Camera de selfie-uri este de 13 megapixeli.

Ce este cel mai interesant la acest smartphone este faptul că are o baterie detașabilă, ceva la care Samsung a renunțat acum ceva vreme. De asemenea, Samsung Galaxy XCover Pro este rezistent la apă și la praf, conform cu standardul IP69 (spre deosebire de cunoscutele IP67 și IP68), astfel că poate fi supus și unor jeturi de apă puternice fără să pățească nmic.

Telefonul mai are și două butoane fizice programabile, cu ajutorul cărora poți aprinde lanterna sau poți crea mesaje text folosindu-ți vocea. Telefonul ar trebui să ajungă pe piață începând cu februarie 2020 și ar trebui să coste aproximativ 500 de euro.