SSD-urile portabile au devenit deja populare, însă SanDisk duce lucrurile mai departe și aduce un disc de 8 TB pe piață.

SSD-urile portabile sunt deja disponibile pe piață într-o mulțime de variante, iar dimensiunile variază cam pentru toate bugetele. Dacă ai ceva mai mulți bani și dorințe de a stoca o mulțime de fișiere accesibile rapid, poți opta pentru o variantă de 1 TB sau poate chiar 2 TB. Dacă te simți generos, există chiar și SSD-uri portabile de 4 TB, însă pare că deja nu mai e de ajuns.

La CES 2020, SanDisk și-a propus să ducă lucrurile și mai departe, astfel că a prezentat un prototip de SSD portabil de 8 TB. Compania se laudă cu acesta și susține că e cel mai mare SSD de buzunar, cu o rată de transfer de 20 Gbps.

Pentru că vorbim despre un prototip, nu avem și o eventuală dată de lansare. Probabil mai avem de așteptat, deoarece sunt doar câteva SSD-uri portabile de 4 TB disponibile, astfel că un model de 8 TB ar putea să nu aibă încă loc pe piață. Și totuși, sunt șanse foarte mari ca SanDisk să fie primii care comercializează un astfel de disc. Compania a fost prima care a lansat un card microSD de 1 TB în 2019.

Dacă vrei ceva și mai portabil, dar și mai ieftin, poți opta pentru un stick USB. SanDisk Ultra Dual Drive Luxe, un flash drive de 1 TB, are conectori la ambele capete, un USB-A și un USB-C, astfel că îl poți conecta nu doar la laptop, ci și la un telefon compatibil. Stick-ul este creat din metal, astfel că are un design elegant. SanDisk afirmă că stick-ul USB va fi disponibil în iarna lui 2020.