Snapdragon 460 este unul dintre noile procesoare anunțate de Qualcomm, iar acesta ar putea fi perfect pentru telefoanele de buget.

Qualcomm a anunțat recent trei noi procesoare pentru telefoane mobile. Snapdragon 720G, o variantă a lui 730G, dar și Snapdragon 662, variantă a lui Snapdragon 665, au fost prezentate de către producător. Totuși, vedeta lansării a fost Snapdragon 460, procesor destinat smartphone-urilor ieftine.

Snapdragon 460 reprezintă o premieră în seria de procesoare 400 a Qualcomm, având în vedere că producătorul aduce în această linie, pentru prima dată, nuclee ”performante.” Astfel, un asemenea procesor este dotat cu patru nuclee Cortex-A73, alături de alte Cortex-A53, eficiente energetic.

Qualcomm contribuie la apariția telefoanelor de buget mai puternice

Procesorul este destinat telefoanelor care costă, de obicei, sub 1.000 de lei, cum ar fi Motorola Moto G6 sau Nokia 4.2 Cu ajutorul lui 460, telefoane din această gamă vor putea oferi performanțe net îmbunătățite utilizatorilor care nu au de gând să arunce o avere pe un smartphone.

În teorie, cam tot ce faci pe telefon ar trebui să fie mai fluent, fie că navighezi prin meniuri, prin aplicații sau stai pe internet. Qualcomm susține că noile procesoare sunt cu 70% mai puternice decât modelul Snapdragon 450 (care avea opt nuclee Cortex-A53).

Noul procesor are și placa video Adreno 610, de pe Snapdragon 665, așa că ar trebui să te poți juca și mai multe jocuri pe un telefon echipat cu acesta.

Procesorul este fabricat pe procesul de noduri de 11 nm, un mic pas înainte față de cei 12 nm, de pe Snapdragon 450.

Probabil că singurul dezavantaj al procesorului îl reprezintă apariția pe telefoane. Ne așteptăm să îl vedem pe piață abia spre finalul anului, așa că mai ai de așteptat dacă ești interesat de un telefon de buget dotat cu acest procesor.

Va fi interesant de urmărit și replica pe care le o va putea oferi MediaTek față de aceste noi procesoare.