Vivo are de gând să lanseze telefoane cu mai multe camere foto integrate în ecran, sau cel puțin asta indică un brevet înregistrat recent de companie.

Camerele foto integrate în ecran, cu ajutorul unei perforații, au apărut în 2019, odată cu telefoanele Samsung. Tehnologia a fost una exclusivă a companiei, însă 2020 va aduce o deschidere a sud-coreenilor către alte branduri, astfel că din ce în ce mai multe smartphone-uri cu ecrane OLED vor beneficia de acest design.

Câteva branduri chineze au lansat deja telefoane cu un astfel de design, însă acestea folosesc ecrane LCD. Acestea se bazează pe o altă tehnologie pentru perforarea sticlei, mai accesibilă decât în cazul OLED.

Cei de la Vivo par că vor merge pe ideea de ”mai mult înseamnă mai bun”, cel puțin dacă ne uităm la brevetele înregistrate de aceștia.

Producătorul chinez vine cu trei sugestii de perforații în ecran. Primul design vine cu perforații în fiecare dintre cele patru colțuri ale ecranului, iar celelalte două vin cu câte două camere în fiecare din colțurile din sus ale ecranului. În cazul acestora, pare că diferă doar mărimea decupajelor.

Cei de la Vivo ne-au familiarizat deja cu designuri provocatoare pentru telefoane. Au adus pe piață un smartphone cu aproape 0 margini ale ecranului și unul cu două camere frontale retractabile. Un telefon cu patru camere frontale, în colțuri diferite, n-ar mai fi o mare surpriză.

Nu știm încă pentru ce ar putea fi folosite aceste patru camere. Firește, pentru selfie-uri e cel mai la îndemână răspuns, însă cu siguranță vor oferi și alte funcții telefonului.

Dincolo de asta, trebuie să tratăm și cu oarecare scepticism brevetul. Majoritatea acestor brevete nu se materializează vreodată în forma unor telefoane disponibile publicului. Totuși, nu vorbim despre vreo idee extrem de îndrăzneață, așa că în viitorul poate nu foarte apropiat vom putea vedea un astfel de telefon pe piață.