Dark mode pentru WhatsApp pare că a fost în beta încă de la facerea timpului. Dar acum, gata, e oficial lansat. Și o poți folosi atât pe Android, cât și pe iPhone. Dacă nu știi cum s-o activezi, e în regulă, asta vei afla acum.

Facebook a pus dark mode întâi pe Messenger. Acum a venit rândul WhatsApp și opțiunea e disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Vestea mai bună e că dacă ai Android 10 sau iOS 13, ambele cu dark mode în tot sistemul, tema întunecată pentru WhatsApp e activată automată.

Poate te așteptai, poate nu, dar ce are WhatsApp acum nu e chiar dark mode, e mai degrabă un gray mode. Ceea ce era de așteptat. Oricât de bun ar fi un fundal negru pe ecranele OLED, pe atât de inutil ar putea fi pentru confortul ochilor tăi. Așa că echipa care s-a ocupat de această aplicație a ales calea de mijloc: un gri mai spre negru.

Cum activezi dark mode pe WhatsApp

Dacă nu ai una dintre versiunile de mai sus, selectarea noii teme se face din setări. Așa că te duci în meniul potrivit din WhatsApp, alegi Chats și Theme și treci pe Dark. Apoi, vei vedea totul schimbat în tonurile de gri de care ziceam mai sus.

WhatsApp susține că atunci când a creat dark mode a ținut cont de readability și distribuția informației. În cazul primei trăsături, scopul a fost să fie cât mai mic efortul asupra ochilor și culorile să se potrivească cu cele din sistemul de operare. În cel de-al doilea caz, a fost prioritizată afișarea informației – de orice natură ar fi ea – ca să o găsești ușor, chiar și cu o temă întunecată.

Dark mode pe WhatsApp e o noutate excelentă mai ales pe ultimele sisteme de operare. Astfel, activarea automată asigură o unitate mai mare. Gmail și YouTube sunt alte două exemple de aplicații care se schimbă automat. Iar pe OLED mereu au arătat mai bine tonurile de negru.