WhatsApp ar fi a treia aplicație a Facebook care trece la dark mode. Cea mai nouă versiune beta a aplicației oferă ceva mai multe detalii despre schimbări. Vestea mai proastă e că i se spune „dark”, dar nu-i chiar negru.

WhatsApp va avea, curând, o versiune finală a aplicației, unde să găsești și setarea pentru dark mode. Astfel, pe lângă Instagram și Messenger, Facebook are o temă întunecată și pe aceasta.

Ce-i mai important e că acest mod întunecat va putea fi activat în trei feluri: fie o faci tu, din setări, fie o face aplicația automat când detectează o așa setare a telefonului sau când intri în modul de economisire a bateriei.

Gmail sau Instagram, de exemplu, trec automat în dark mode când pe Android sau iOS ai activat din setări așa ceva. Și, până la urmă, e cea mai utilă setare, chiar și pentru WhatsApp.

WhatsApp dark mode

Cât de mult o să te ajute dark mode pe WhatsApp

Una dintre problemele trendului dark mode e că, de cele mai multe ori, nu-i chiar atât de întunecat pe cât te-ai aștepta. Cele mai noi telefoane, în special cele scumpe, folosesc ecrane AMOLED și atunci chiar ai putea profita, în ceea ce privește autonomia, de un dark mode.

Doar că, din ce imagini avem disponibile acum, în WhatsApp sunt zone destul de mari cu nuanțe de gri. Asta înseamnă că pixelii de acolo sunt activi și, implicit, consumă energie. Totuși, e ceva speranță și aici.

Un test realizat de PhoneBuff în octombrie 2019 a arătat că poți consuma, în dark mode, mai puțină energie. Chiar și în 2020 merită să ții cont că, în ciuda demersului Apple și Google, încă sunt o mulțime de aplicații care trebuie actualizate. WhatsApp e doar una dintre ele și, deși face parte din Facebook, tot i-a luat mai bine de jumătate de an să aibă așa ceva. Și încă nu e o lansare oficială.