Windows 10 implementează o nouă funcție, astfel că vei putea să transferi rapid fișiere între PC-ul tău și telefoanele Samsung.

Existența unei aplicații care să te ajute să transferi cu ușurință fișiere între Android și PC, fără bătăi de cap, încă se lasă așteptată.

Când vine vorba de Samsung, ai putea să te bazezi pe aplicația Kies, însă dacă nu vrei să lucrezi cu aceasta (așa cum eu m-am ambiționat, de-a lungul timpului, să evit, doar ca să mă bazez pe simplul, dar limitatul transfer clasic de fișiere via USB), dar ai Windows 10, sistemul de operare vine cu o salvare pentru tine.

Odată cu noul Windows 10 Insider Build, ai posibilitatea de a transfera fișiere între telefoane Samsung (ca S10 și S20) și calculator. Ce e și mai bine e că poți face asta fără să te mai împiedici de vreun cablu.

Microsoft a anunțat deja că va face mai ușor contactul între telefoane cu Android (îndeosebi Samsung) și PC-uri. În martie, a introdus funcția de copy paste dinspre PC spre telefoane, iar odată cu aplicația Your Phone, poți să primești notificările de pe telefon direct pe PC.

Tot cu aplicația Your Phone vei putea face asta, doar că ai nevoie și de funcția Link to Windows, de pe telefonul Samsung. Odată ce ai instalat aplicația pe PC, poți să conectezi telefonul și apoi vei avea acces la toate funcțiile disponibile.

Există, încă, ceva limitări în privința transferului de fișiere. În primul rând, nu poți trimite un fișier mai mare de 512 MB, iar în al doilea rând, nu poți transfera mai mult de 100 de fișiere simultan. Desigur, trebuie ca PC-ul și telefonul tău să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

Chiar și cu astfel de mici limitări, însă, noua funcție introdusă de Windows 10 este numai bună, mai ales dacă ești posesor de Samsung.