La ceva mai bine după lansarea oficială, Windows 7 rămâne fără suport și este tras pe linie moartă de Microsoft.

Cu siguranță, Windows 7 este unul dintre cele mai populare sisteme de operare pe care le-a creat vreodată Microsoft. Desigur, la vremea când a fost lansat, majoritatea aveam Windows XP și nu eram dornici să facem o schimbare. Unii probabil că au testat Windows Vista și, dezamăgiți fiind de acest sistem de operare, au fost și mai reticenți vizavi de 7.

Totuși, Windows 7 a reușit să devină popular de-a lungul timpului și acum încă vei întâlni oameni care recomandă acest sistem de operare față de cele care l-au succedat. Am făcut, la un moment dat, tranziția către 8 și, cu toate că n-am fost neapărat mulțumit de interfață, la început, m-am obișnuit cu ceea ce urma să fie viitorul.

Cât de popular mai e 7 în ziua de azi? Mult mai mult decât ai crede: sistemul de operare este, în continuare, folosit pe 26% dintre calculatoare, la nivel mondial. Windows 10 a avut nevoie de ani buni pentru a depăși cota de piață a lui 7, cu toate că Microsoft s-a străduit ani la rând să îi convingă pe oameni să facă un upgrade gratuit către cea mai recentă variantă.

Windows 7 e acum oficial tras pe linie moartă. Microsoft i-a notificat pe utilizatorii acestui sistem de operare în repetate rânduri cu privire la iminenta oprire a suportului, iar odată cu data de 14 ianuarie 2020, suportul a luat sfârșit.

Firește, utilizatorii din domenii business și educaționale care încă se bazează pe Windows 7 vor putea primi, în continuare, suport contra-cost. Costurile nu sunt, însă, de neglijat, un an de suport pentru 7 Enterprise urmând să coste 25 de dolari. Pentru 7 Pro, prețul este de 50 de dolari. Costurile se vor dubla în 2021 și vor fi dublate încă o dată în 2022, pentru a încuraja upgrade-ul către Windows 10.