Telefoanele au reușit să evolueze într-un ritm mai mult decât alert în ultimii ani, iar Xiaomi vrea să ducă lucrurile și mai departe.

Atunci când mi-am cumpărat primul smartphone, nu mă așteptam ca avântul lor să fie atât de mare, iar specificațiile acestora să devină din ce în ce mai puternice, într-un ritm amețitor de rapid. Chiar și primul smartphone pe care l-am avut avea mai multă memorie RAM decât primul calculator pe care l-am avut acasă, iar acum, smartphone-urile recent lansate sau care urmează să apară pe piață depășesc și memoria RAM pe care o am în actualul PC.

Dacă telefoanele cu 4 GB de memorie RAM par că ar putea fi lăsate în urmă în viitorul apropiat, cele care îți oferă 6 sau 8 GB de memorie încă sunt suficiente pentru viitorul pe termen mediu. Cu toate acestea, cei de la Xiaomi vor să ducă lucrurile mai departe ca oricare alt producător de până acum. Astfel, compania chinezească vrea să lanseze un smartphone care să îți ofere nu mai puțin de 16 GB de memorie RAM.

Xiaomi Black Shark 3 5G ar urma să fie telefonul care să aducă pe piață această cantitatea impresionantă de memorie RAM. Într-adevăr, faptul că smartphone-ul are conectivitate 5G e un punct bun de vânzare pentru cei care privesc către viitor, dar vedeta sunt cei 16 GB de memorie de la interior.

Și totuși, 16 GB pentru ce?

Și totuși, se pune întrebarea destul de evidentă: ce ai putea face cu 16 GB de memorie RAM pe un telefon, având în vedere că nu există aplicații care să consume atât de mult. Problema cea mai mare a telefoanelor cu Android nu o reprezintă lipsa de memorie, mai ales în prezent, când oferta este destul de generoasă, ci managementul deficitar al sistemului de operare în ceea ce privește alocarea resurselor. Totuși, viitoarea reușită a celor de la Xiaomi nu trebuie ignorată.