Xperia 1 II e un telefon cu nume ciudat, dar ecran 4K OLED

Sony Xperia 1 II era programat pentru prezentare la MWC 2020. Evenimentul a fost anulat, dar telefonul a fost, până la urmă, anunțat oficial. Are un ecran impresionant și compania promite o performanță foto-video excelentă.

Cât timp pregătește consola PlayStation 5, Sony n-a uitat că vinde și telefoane. Așa că avem Xperia 1 II. Numele e cel puțin ciudat. E mai degrabă o trimitere la numele camerelor foto, unde “II” îl poți citi și drept “mark II”. În orice caz, e a doua generație.

Xperia 1 II are un ecran OLED de 6,5 inci și rezoluție 4K. Sigur că nu ajungi să profiți la maximum de ea pe o diagonală atât de mică, dar o ai. Apoi, raportul de aspect e 21:9 și designul e aproximativ același cu tot ce-a avut compania până acum.

Xperia 1 II modul camera

Ce specificații are Xperia 1 II

Camerele foto sunt cele care te-ar putea interesa cel mai mult, mai ales că Sony se laudă cu o performanță excelentă. Vorbim de obiective certificate Zeiss T* și tratament anti-reflexie. Toate cele trei camere au 12 megapixeli. Cea principală (wide) are f/1.7, cea telefoto f/2.4 și cea ultrawide f/2.2. Al patrulea senzor e 3D ToF. Xperia 1 II are și focalizare laser. Pe față, pentru selfie, e un senzor de 8 MP f/2.

Ca hardware telefonul nu stă deloc rău. Are procesor Qualcomm Snapdragon 865 de ultimă generație, modem 5G și 8 GB memorie RAM cu 256 GB spațiu de stocare. Are și slot pentru card microSD. În ceea ce privește bateria, e una de 4.000 mAh.

Xperia 1 II spate camere

Pentru divertisment, Xperia 1 II are certificare Dolby Atmos pentru sunet. Apoi, pentru camerele foto, compania susține că te poți aștepta la software care replică opțiuni de pe camerele sale mirrorless. Și fotografie în rafală cu 20 de cadre pe secundă.

Chiar și cu acest model, compania e încă în urma altor companii. De exemplu, ecranul are rezoluție, dar nu și rată de refresh mare (cum ar fi 90 sau 120 Hz, ca pe Samsung S20). Ce promite compania e că reduce efectul de motion blur la 60 Hz cu aceeaşi eficienţă pe care alţii o fac la 90 Hz.

Ieftin nu va fi. N-avem încă preț. Va ajunge în magazine în primăvară.